Sinds 1 mei uw officiële Opel verdeler in regio Izegem, Waregem, Menen en Wervik

Nieuwe Opel Crossland

07 oktober 2020

Nieuwe Opel Crossland: veel meer dan alleen een nieuwe frontpartij

  • Early adopter: Crossland heeft nu ook de nieuwe frontpartij, ingeleid door de nieuwe Opel Mokka
  • Een ingrijpende verandering: Opel Vizor bedekt de hele frontreedte, met geïntegreerde grille en koplampen
  • Voor liefhebbers: sportieve GS Line-bekleding met opvallende zwarte en rode toets
  • Uitstekende veelzijdigheid: verschuifbare achterbank en tot 1.255 liter kofferruimte
  • Uitstekend comfort: optioneel met nieuwe ergonomische, AGR-gecertificeerde alcantara stoelen
  • Dynamiek: Opel ingenieurs verbeteren chassis en stuurinrichting
  • Voor elke ondergrond: nu met IntelliGrip adaptieve tractiecontrole
  • Binnenkort te koop en auto's bij de Opel dealers begin 2021

 

 Fris en compact van buiten, zeer ruim en veelzijdig van binnen en met coole SUV-looks. Dat is de nieuwe Opel Crossland, het eerste model dat het nieuwe gezicht van het merk toont, een paar weken geleden nog geïntroduceerd bij de nieuwe Opel Mokka. Net als bij de Mokka, laat de nieuwe Opel Crossland de X-appendix in zijn naam achterwege. Naast het ontwerp heeft Opel het chassis en de besturing van de Crossland verder ontwikkeld en een sportieve GS Line-bekleding toegevoegd, evenals adaptieve IntelliGrip-tractiecontrole.

De Opel Vizor van de nieuwe Crossland is organisch geïntegreerd in het radiatorrooster en de koplampen en strekt zich in één beweging uit over de voorkant van het voertuig. De Vizor rekt optisch de breedte uit en organiseert de fascia met een verminderd aantal elementen. Het legendarische blitsembleem van het merk domineert trots het midden. De Vizor zal in de loop van de jaren 2020 een handelsmerk worden van alle Opel modellen met het idee om toptechnologieën verder te clusteren.

Aan de achterzijde versterken nieuwe donkergekleurde achterlichten het kenmerkende Opel vleugellichtontwerp, en het nieuwe hoogglanzende zwarte achterklepoppervlak (beschikbaar in combinatie met het zwarte dak) geeft de nieuwe Crossland een breder en sterker uiterlijk.

Ook nieuw zijn de skid plates voor en achter (zilverkleurig op de Ultimate uitvoering), LED-mistlampen vóór (met chromen decoratie op Ultimate en Elegance), een chromen deurlijst voor de Ultimate, plus stijlvolle 16 en 17 inch lichtmetalen velgen. De 16” zijn verkrijgbaar in zilver, hoogglans zwart tweekleurig of hoogglans zwart, de 17” in hoogglans zwart tweekleurig of hoogglans zwart.

Fans van sportieve looks komen aan hun trekken met de Crossland GS Line+. Deze nieuwe afwerking, inclusief zwarte 17-inch lichtmetalen velgen, zwart dak, kenmerkende rode sierlijsten, ergonomische AGR stoelen voor bestuurder en passagier, LED achterlichten en dakrails zorgen ervoor dat de compacte SUV zich echt onderscheidt van de concurrentie.

Het royale ruimtegevoel en de eersteklas ergonomische AGR-voorstoelen in de Crossland maken lange ritten nog comfortabeler. De SUV overtuigt ook met een hoge mate van flexibiliteit, dankzij de individueel verschuifbare en verstelbare achterstoelen. Ze worden geleverd met een 60/40 opsplitsing en schuiven tot 150 millimeter, waardoor de kofferruimte binnen enkele seconden wordt vergroot van 410 naar een toonaangevende 520 liter. Het volledig neerklappen van de achterbank vergroot het volume van de kofferbak tot 1.255 liter.

Dynamische rijders zullen vooral de verbeteringen waarderen die Opel heeft aangebracht aan het chassis van de Crossland. De Opel ingenieurs in Rüsselsheim hebben nieuwe veren en dempers ontwikkeld voor de voorwielophanging met McPherson-veerpoten en de achteras met torsieas. In combinatie met de nieuwe tussenas van de stuurkolom, die de stuurprecisie en het middengevoel verbetert, biedt het chassis van de nieuwe Crossland een optimale balans tussen comfort en wendbaarheid.