Maak kennis met onze Aftersales Advisor in Ieper, Krista Homey

Maak kennis met Krista Homey, onze Aftersales Advisor in de vestiging in Ieper.
Benieuwd naar haar verhaal binnen Bariseau Mottrie? Ontdek het volledige interview op deze pagina.

Wanneer ben je begonnen bij Bariseau Mottrie? & Welke functie heb je (nu)?

Krista Ik ben gestart bij Bariseau Mottrie in september 2011 als aftersales advisor.

Hoe ziet jouw dag als Sales Advisor eruit bij Bariseau Mottrie?

Krista Mijn werkdag is zeer gevarieerd. Mijn belangrijkste taak is het contact met klanten: hen ontvangen, begeleiden en informeren over onderhoud en herstellingen. Ik plan afspraken in, geef diagnoses door en bestel de benodigde onderdelen.

Ook het voorbereiden van de afspraken is een belangrijk onderdeel van mijn werk.

Daarnaast zorg ik, in overleg met het Sales team, dat verkochte nieuwe en occasiewagens tijdig klaar zijn voor levering aan de klant.

Wat maakt het zo uniek om bij Bariseau Mottrie te werken?

Krista – De uitdaging is wat het interessant maakt. Elke dag is anders; sommige dagen zijn rustig, terwijl andere behoorlijk stressvol kunnen zijn. Sinds september 2023 zijn we nu ook dealer van Fiat en Jeep, wat extra uitdagingen met zich meebrengt. We integreren geleidelijk in het nieuwe systeem en de programma’s.

Wat vind jij het leukste aan jouw job?

Krista – Zoals ik eerder zei: Het is een gevarieerde job waarin geen dag hetzelfde is. We vormen een hecht team met uitstekende communicatie en collegialiteit, wat de samenwerking ten goede komt.

Wat heeft je oorspronkelijk geïnspireerd om in de automotive verkoop te gaan werken? 

Krista – Na drie jaar humaniora wilde ik iets doen waarbij ik mijn handen kon gebruiken. Daarom ben ik naar het VTI in Ieper gegaan, waar ik mijn diploma A2 elektronica behaalde. Verder studeren was een optie, dus koos ik voor automechanica. In juni 1997 studeerde ik af als Graduaat Automechanica, een keuze waar ik nog geen seconde spijt van heb gehad.

Kun je ons vertellen over een van je meest memorabele ervaringen met het verkopen van een auto? 

Krista Als vrouw mijn mannetje staan in de garagewereld. Wat niet altijd gemakkelijk is. Soms denken klanten dat ik er niets van weet en vermijden ze om met mij te praten, wat soms vernederend en kwetsend kan zijn.

Maar ik blijf ervoor gaan want mijn ervaring en kennis is er en dat mag gerespecteerd worden.

Hoe blijf je op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en trends in de automotive industrie? 

Krista Binnen Bariseau Mottrie krijgen wij de kans om ons bij te scholen. Zo volgde ik verleden jaar cursus over hybride en elektrische wagens.
Onder de collega’s wordt er ook veel technische info gedeeld zodat iedereen op de hoogte blijft.

Wat zijn volgens jou de belangrijkste eigenschappen die een goede Sales Advisor moet hebben?  

Krista Een luisterend oor naar de klant toe en deze goed en correct helpen.
Klantentevredenheid is een van de belangrijkste normen binnen ons bedrijf.

Heb je een favoriete wagen binnen het gamma van Bariseau Mottrie?

Krista – Ik zou toch wel eens de Jeep Wrangler willen uitproberen.

Hoe kijk je naar de groeistappen die Bariseau Mottrie nu doormaakt?

Krista – Heel positief. Voor ons als werknemer is het een geruststelling dat onze werkgever vooruit wil, uitdagingen wil aangaan en wil groeien. Wat onze toekomst alleen maar ten goede komt. 

Heb je nog een toffe anekdote over jouw carrière bij Bariseau Mottrie? 

Krista –Onze job komt altijd op de eerste plaats, maar we houden ook van lachen en grappen maken om de stress te verminderen. Zo vond ik ooit een dode muis op mijn bureau als grap. We organiseren jaarlijks een Secret Santa, een BBQ om de vakantie te beginnen en gaan op teambuilding. We zijn een toffe bende!

Als je jouw carrière binnen Bariseau Mottrie in 1 zin zou mogen omschrijven, wat zou dat dan zijn?

Krista – Uitdagend, gevarieerd, leerrijk en zeker nog niet ten einde.

Kom je ons team versterken?

Wil je graag deel uitmaken van ons team? Op deze pagina vind je onze vacatures.

Als je geen vacature vindt die bij je achtergrond past, aarzel dan niet om spontaan te solliciteren. Dit doe je door het formulier hieronder in te vullen of door een e-mail te sturen naar jobs@bariseaumottrie.be

Bekijk vacatures

INTERESSE IN EEN VAN ONZE JOBS?

Laat jouw gegevens achter en we nemen contact met jou op.

Click or drag a file to this area to upload.

Onze merken