Let op, geld lenen kost ook geld

Operationele lease

Operational lease is een vorm van leasen waarbij u een vast bedrag per maand betaalt. U bent geen eigenaar van de auto, u gebruikt deze alleen maar. Aan het einde van de leasetermijn levert u de auto weer in. De looptijd ligt vast, bijvoorbeeld 36 of 60 maanden. Op het einde van het contract is ook geen aankoopoptie. Veelal worden ook extra diensten, zoals bijstand, verlengde garantie,...opgenomen in het contract.

Financiële lease

Operational lease is een leasevorm waarbij u als klant economische eigenaar bent van de auto. U kunt het contract vergelijken met een financieringsovereenkomst bij een huishypotheek. Economische eigenaar wil zeggen dat op jouw balans staat als eigendom, maar de financieringsmaatschappij heeft pandrecht. Na de laatste aflossing, bent u reële eigenaar en kunt u de wagen vrij verkopen of inruilen voor een andere wagen. Zowel de looptijd als het maandelijkse aflossingsbedrag ligt vast. 

Private lease

Private lease (leasen als particulier) is de laatste jaren populairder geworden. U rijdt met een nieuwe auto tegen een vast bedrag per maand, waarbij heel wat is inbegrepen. Private lease is de perfecte oplossing voor als u een nieuwe wagen wilt, maar niet direct over wilt gaan tot aankoop. Het betreft een maandelijks bedrag, een vaste looptijd en de extra diensten ingerekend in het maandelijkse bedrag zijn onder meer:

  • onderhoud
  • verzekering
  • herstellingen
  • hulp bij pech
  • extra banden
  • taksen
  • vervangwagen
  • ...

Met andere woorden, u wordt ontzorgd én moet u geen zorgen maken over de eventueel teleurstellende restwaarde van de wagen.

Shortlease

Shortlease, de term laat het al uitschijnen, is huren zonder langlopende verplichtingen. Bijvoorbeeld een wagen huren voor één dag. Stel, u gaat verhuizen, dan huurt u bijvoorbeeld een auto voor een korte periode. Er zijn ook situaties waarin u slechts een aantal maanden in een auto wilt rijden. Voor dergelijke situaties is er shortlease. Bij Bariseau Mottrie bieden we shortlease aan. Contacteer ons voor meer info!