Maak kennis met onze Technisch Specialist in Ieper, Mario Marescaux.

Maak kennis met Mario Marescaux, onze Technisch Specialist in de vestiging in Ieper.
Benieuwd naar zijn verhaal binnen Bariseau Mottrie? Ontdek het volledige interview op deze pagina.

Wanneer ben je begonnen bij Bariseau Mottrie? & Welke functie heb je (nu)?

Mario – Ik begon in augustus 2000 als interim en kreeg in november van datzelfde jaar een vast contract. Momenteel vervul ik de functie van technisch specialist en diagnosetechnieker.

Hoe ziet jouw dag als Technisch Specialist eruit bij Bariseau Mottrie?

Mario – Ik probeer ruimschoots op tijd aan te komen zodat ik nog kan genieten van een koffietje en een korte babbel met de collega’s. D.m.v. (digitale) werkorders weten we als technieker waar we mee aan de slag moeten.  Ik probeer dan ook zo snel en correct mogelijk een diagnose te stellen van het probleem.  Dit kan zeer uiteenlopend zijn, van een simpel mechanisch probleem tot een complex elektrisch probleem. Ook vaak software bijwerken hoort er bij. Deze diagnose wordt doorgestuurd naar de receptie zodoende een gepaste offerte kan worden opgesteld. Bij goedkeuring van de offerte door zowel receptie als klant voer ik de reparatie uit.

Wat maakt het zo uniek om bij Bariseau Mottrie te werken?

Mario – Ik ben er in het jaar 2000 begonnen en heb me wel kunnen opwerken tot waar ik nu sta. Onze werkgevers hebben volledig vertrouwen in ons. Er wordt geen strikte klok op ons gezet en ik voel me geen nummer; er wordt echt naar ons geluisterd. Als er familiale problemen zijn dan is er begrip voor het feit dat je soms wat later bent, er is flexibiliteit. Verlof nemen wanneer je wil is meestal geen probleem als de bezetting in de atelier tenminste niet in het gedrang komt.

Wat vind jij het leukste aan jouw job?

Mario – Ik vind het bijzonder uitdagend om complexe problemen op te lossen. De afwisseling die voortkomt uit de diversiteit van deze problemen maakt mijn werk nog waardevoller. Het sociaal aspect is ook belangrijk voor mij, contact met de klant, een goede band met de collega’s en werkgever.

Wat is het meest complexe probleem die je al zag met een wagen en hoe heb je dit opgelost?

Mario – Dat is een moeilijke. Een specifiek voorbeeld kan ik niet direct geven. Sporadische communicatie problemen tussen verschillende stuurapparaten zijn vaak de moeilijkste. Door bijvoorbeeld een slechte massa, slecht contact of defect component die alles in de war stuurt.

Ik heb dit opgelost door stap voor stap te werken en vaak je gezond verstand te gebruiken. Bepaalde defect codes moet je voor nemen op andere, die gaan onderzoeken d.m.v. schema’s en metingen doen. Massa’s, voedingen en bedrading controleren en uitmeten.  Ook niet verder gaan op iemand anders diagnose van andere garages. Van nul beginnen. Het probleem goed begrijpen, zo kunnen er al verschillende circuits uitgesloten worden. Een portie geluk helpt soms ook wel en ervaring en problemen overleggen met andere collega’s over de ganse groep helpt ook. Want er is wel een pak ervaring in de groep ondertussen.

Wat is jouw favoriete wagen?

Mario – Dit maakt me zoveel niet meer uit. Als hij me maar brengt en doet wat ik vraag zonder problemen. Maar als ik dan toch een moet geven doe dan maar een Opel Kadett gsi 2.0 16v.

Hoe kijk je naar de groeistappen die Bariseau Mottrie nu doormaakt?

Mario – Positief! De familie Bariseau en Mottrie hebben al meermaals aangegeven dat ze verder willen groeien en familiaal blijven. En dat blijkt wel want wat er zoal is veranderd de laatste jaren is enorm. Van 1 merk naar 10 en 2 extra vestigingen, dus werkzekerheid.

Heb je nog een interessante gebeurtenis om te delen vanuit je tijd bij Bariseau Mottrie?

Mario – Ja dat tijden enorm veranderen. Alles is meer digitaal. Vroeger bij het opblazen van het reservewiel kon je daar soms eens wat tegen komen dat niet mocht worden gevonden. Meermaals een pikante cowboy dvd tegen gekomen. 

Kom je ons team versterken?

Wil je graag deel uitmaken van ons team? Op deze pagina vind je onze vacatures.

Als je geen vacature vindt die bij je achtergrond past, aarzel dan niet om spontaan te solliciteren. Dit doe je door het formulier hieronder in te vullen of door een e-mail te sturen naar jobs@bariseaumottrie.be

Bekijk vacatures

INTERESSE IN EEN VAN ONZE JOBS?

Laat jouw gegevens achter en we nemen contact met jou op.

Onze merken