Wie op z’n voertuig wil blijven vertrouwen, laat best regelmatig een groot onderhoud door gespecialiseerde techniekers uitvoeren. Enkel zo verklein je het risico op grote (en dure) herstellingswerken. Ons team van gespecialiseerde techniekers zorgt er graag voor dat je Opel, Fiat, Fiat Professional, Abarth, Jeep, Nissan, Maxus of Alfa Romeo in topvorm blijft. Ook voor een groot onderhoud van wagens van andere merken, kan je bij ons terecht.

Onze servicebelofte:

Expertise | Transparantie | Persoonlijk

Wanneer plan je best een afspraak voor een groot onderhoud?

In de meeste gevallen plan je elke 2 jaar een groot onderhoud van je voertuig in. Rijd je enorm veel kilometers, kom je beter wat vroeger langs. Leg je een gemiddeld aantal kilometers af, wissel je je jaarlijkse klein onderhoud af met een groot onderhoud.

Dit is van toepassing op wagens met een diesel- of benzinemotor maar geldt ook voor elektrisch aangedreven voertuigen. Een goed onderhouden wagen gaat langer mee, je bent grote en dure reparaties voor en je vergroot je rijcomfort.

Bij ons ben je aan het goede adres voor een betrouwbare onderhoudsservice voor je Opel, Fiat, Fiat Professional, Abarth, Jeep, Nissan, Maxus of Alfa Romeo.  Maak een afspraak in één van onze 5 vestigingen in Ieper, Kortrijk, Roeselare of Brugge.

Maak een afspraak voor een groot onderhoud

Wat houdt een groot onderhoud precies in?

Een groot onderhoud betekent dat onze techniekers een volledige controle van je voertuig doen.

Groot onderhoud van een wagen met een verbrandingsmotor

Waar bij een klein onderhoud onze focus vooral op de bekendste sljitagepunten ligt, overlopen we bij een groot onderhoud alle elementen van je wagen. Denk daarbij aan een check-up van de luchtfilters, brandstoffilters, bougies enz.

Groot onderhoud van een elektrische wagen

Ook voor elektrische wagens is het belangrijk regelmatig een grondig nazicht in te plannen. Ze hebben dan wel geen brandstoffilters of oliepeil om te controleren maar rekenen des te meer op betrouwbare remmen, bandenspanning en inspectie van de software om een veilige en aangename rijervaring te garanderen.

Maak een afspraak voor een groot onderhoud

Hoe lang duurt een groot onderhoud?

Reken erop dat je je voertuig minstens een halve dag kwijt bent voor een groot onderhoud. Merken we een bepaald mankement op dat om herstelling vraagt, kan deze termijn uitlopen. Je bent welkom om te wachten in onze wachtruimtes of reserveert een vervangfiets (gratis) of vervangwagen (prijs afhankelijk van het type wagen).

  • Een kleine vervangwagen: €54/dag inclusief btw
  • Middelgrote vervangwagen: €67/dag inclusief btw
  • Grote vervangwagen of bestelwagen: €73/dag inclusief btw

Neem contact op met een van onze vestigingen.

Maak een afspraak voor een groot onderhoud

Hoeveel kost een groot onderhoud?

Het is moeilijk een precies getal op de kostprijs van een groot onderhoud te plakken. Zijn je banden aan vervanging toe, komt daar de prijs van een nieuw stel banden bij. Moeten we bepaalde stukken vervangen, brengt dat ook een meerprijs met zich mee.

Bariseau Mottrie werkt zowel voor en groot als een klein onderhoud met een systeem van menu pricing. We geven jou op voorhand een keuzemenu waaruit je de services kiest. Onze experten staan jou graag bij in die keuze. Zo weet je op voorhand waar je aan toe bent. Elke (onvoorziene) meerprijs communiceren we op voorhand. Pas na jouw akkoord gaan we aan de slag.

De betaling van het onderhoud doe je contant bij afhaling van je wagen. Dat kan cash, via Payconiq, Maestro of Bancontact. Wij hebben het recht je voertuig te weerhouden tot de volledige betaling in orde is.

Maak een afspraak voor een groot onderhoud

Jouw team van experten bij Bariseau Mottrie

Tijdens het geplande grote onderhoud van je voertuig, staat ons team paraat voor advies en uitleg.

Bij het maken van je afspraak
Ontvang je graag jaarlijks een herinnering voor het onderhoud van je voertuig? Onze collega’s zorgen daarvoor. Ze laten je tijdig weten of je voertuig een klein of groot onderhoud vraagt en leggen meteen een afspraak voor je vast.

 

Bij het kiezen uit de menu pricing
Voor onze techniekers aan de onderhoudsbeurt beginnen, begeleidt ons team jou doorheen de mogelijkheden. Ze geven je aanbevelingen en leggen haarfijn uit welke service van pas komt om de levensduur van je wagen te verlengen en jouw rijcomfort te behouden.

Voor het onderhoud
Onze techniekers volgen regelmatig opleidingen en kennen de technieken en technologieën van je auto als hun broekzak. Zowel op vlak van inspectie als van herstelling of vervanging van onderdelen zorgen ze voor een grondige en duidelijke dienstverlening. Na elk onderhoud krijg je een rapport mee van de inspectie en eventuele herstellingen of vervangingen.

Dienst na onderhoud
Heb je vragen over het kleine onderhoud van je voertuig? Onze medewerkers beantwoorden al je vragen. Je bereikt ons eenvoudig via de telefoon, e-mail of in één van onze showrooms (best na afspraak).

Maak een afspraak voor een groot onderhoud