Ontdek de voor- en nadelen van een elektrische auto kopen of leasen

Reed of kocht je nog nooit een elektrische wagen? We begrijpen heel goed dat je veel vragen hebt rond comfortabel elektrisch rijden, het bereik van elektrische wagens en uiteraard de prijs ervan.

Wanneer je een elektrische wagen koopt bij Bariseau Mottrie krijg je veel meer dan enkel een voertuig. Van bij het eerste contact luisteren we naar je behoeftes en ben je zeker van duidelijke antwoorden op je vragen over elektrisch rijden en ons gamma elektrische auto’s.

Bekijk de voorraad nieuw Bekijk de voorraad tweedehands

De voordelen van elektrisch rijden

Elektrisch rijden is heel gemakkelijk en comfortabel. Dat bewijzen we je graag. Of je nu vooral in de stad rijdt of grote afstanden aflegt op de autosnelweg, bij al onze merken vind je elektrische wagens in allerlei formaten en met verschillende eigenschappen. Zo heb je bijvoorbeeld bij Nissan de Ariya met een rijbereik tot wel 536 kilometer!

Kom zeker eens praten met één van onze sales advisors. Zij tonnen je met veel enthousiasme hoe eenvoudig, comfortabel en veilig elektrisch rijden is. Van de praktische problemen die je misschien hebt bedacht, tot de financiële belemmeringen die je ziet. Na een gesprek in onze showroom of een proefrit met één van onze modellen ben je vast en zeker overtuigd van de voordelen van elektrisch rijden.

Wij zijn alvast overtuigd: elektrisch rijden loont!

Maak een afspraak

Lagere onderhoudskosten

Olie verversen, nieuwe roetfilters, koppelingen vervangen, een nieuwe distributieriem … Het zijn allemaal dingen die je niet in een elektrische wagen vindt. Omdat zo’n wagen op z’n elektromotor remt, hoef je je ook geen zorgen te maken over versleten remmen.

Een onderhoudsfactuur van een elektrische wagen ziet er een pak anders uit. Goed nieuws: afhankelijk van het model liggen de onderhoudskosten tot 60% lager dan bij een voertuig met een benzine- of dieselmotor.

Comfortabel en veilig rijden

Elektrisch rijden is soepel, ontspannen en veilig rijden. De stille elektromotoren zorgen voor een geruisloze rijervaring. Een verademing voor wie vaak de snelweg op moet. Elektrische wagens hebben bovendien standaard een automatische transmissie waardoor je niet hoeft te schakelen, en sneller accelereert dan een auto met een benzine- of dieselmotor.

Elektrische auto’s moeten bovendien dezelfde tests doorstaan als wagens met een verbrandingsmotor. Meer nog: de tests die bijvoorbeeld de remmen van elektrische wagens op de proef stellen, zijn een stuk strenger geworden. Alle elektrische modellen die bij Bariseau Mottrie verkocht worden, zijn met glans geslaagd voor deze veiligheidstests.

Wil je zelf ervaren hoe fijn een elektrische wagen rijdt? Boek vandaag nog je proefrit met een Opel of een Nissan.

Beter voor het milieu

Een elektrische auto stoot veel minder CO2 en fijn stof uit dan auto’s die op fossiele brandstoffen rijden. Laad je jouw elektrische wagen op met stroom afkomstig van zonnepanelen, ben je nog milieuvriendelijker bezig.

3 mythes over elektrisch rijden ontkracht

Onze mobiliteit verandert snel. Elektrisch rijden is niet meer weg te denken. Wij willen het dan ook voor iedereen bereikbaar maken.

Heb je vragen over elektrisch rijden of ben je bezorgd over de nadelen van een elektrische auto? Kom langs in één van onze vestigingen en wij lichten alles graag toe.

Maak een afspraak

Mythe 1: een elektrische wagen is veel duurder dan een diesel- of benzinewagen

Als je de aankoopprijs van een elektrische wagen vergelijkt met een tegenhanger op diesel of benzine, zal je merken dat je bij aankoop meer euro’s moet neertellen voor de elektrische variant. Er zijn nochtans verschillende manieren om elektrisch rijden voordeliger te maken:

  • – lagere onderhoudskosten
  • – overheidssubsidies
  • – lagere brandstofkosten
  • – minimale BIV (Belasting op Inverkeerstelling)
  • – minimale verkeersbelastingen
  • – lokale premies
  • – fiscale aftrek voor laadpunten

Je merkt het: op korte termijn de meerprijs van een elektrische wagen terugverdienen, is makkelijker dan je denkt.

Meer weten over de prijs van elektrisch rijden? Maak een afspraak in één van onze showrooms.

Mythe 2: met een elektrische wagen kan je geen lange afstanden doen

Je elektrische wagen zal er bij een één-op-één vergelijking met een diesel- of benzinewagen minder gunstig uitkomen. Nochtans hebben verschillende elektrische modellen een grote batterij en dus een groot rijbereik zonder al te veel oplaadpauzes te moeten inlassen. Tussen het elektrisch aanbod van Opel en Nissan vind je wagens met een rijbereik tot wel 536 km.

Een elektrische auto laadt zichzelf bovendien op tijdens het rijden. Meer bepaald tijdens het remmen. Wanneer je remt of vertraagt, gaat de remenergie rechtstreeks terug naar de batterij. Dat vergroot je actieradius.

Ontdek zelf hoe lang de batterijen van onze elektrische wagens meegaan!
Boek een proefrit met een elektrische Opel of Nissan.

Mythe 3: een elektrische wagen opladen gaat traag

Toegegeven: een diesel- of benzinewagen voltanken kost je hoogstens 5 minuten. Een elektrische wagen volledig opladen duurt een stuk langer. Al hangt het wel af welk type laadstation je gebruikt. Thuis opladen met een standaard kabel duurt zo’n 6 uur. Ga je naar een snellaadstation, duurt het maar een half uur voor je opnieuw volgeladen de weg op kunt.

Meer weten over het opladen van een elektrische wagen bij jou thuis of onderweg? Maak een afspraak met onze sales advisors in één van onze showrooms.

Ontdek de elektrische modellen van onze merken

Ontdek het aanbod
Ontdek het aanbod

Ervaar elektrisch rijden tijdens een proefrit

Ervaar zelf hoe comfortabel en veilig elektrische auto’s zijn. Plan een proefrit met de elektrische wagen van jouw keuze en je zal verbaast zijn over de soepele rijervaring. Onze sales advisors in de verschillende vestigingen helpen je graag met al je vragen.

Plan een proefrit Bekijk onze vestigingen